ALBA-NEAGRA CU AZILUL DE BĂTRÂNI

ALBA-NEAGRA CU AZILUL DE BĂTRÂNI

L-au inaugurat cu mare fast și după ce ani de zile a stat abandonat în căutare de beneficiari, autoritățile prahovene vor sa schimbe destinația azilului de lux din comuna Fântânele, asta dacă nu vor să rămână o investiție ratată ca până acum. Căminul de 1 milion de euro unde chiar ministrul muncii din 2014 a tăiat panglica are un preț de cazare mult prea mare pentru pensiile amărâte ale vârstnicilor prahoveni: 2300 de lei pe lună. Consiliul Județean, prin DGASPC Prahova încearcă să obțină avizul pentru a caza aici și persoane cu dizabilități, în speranța că astfel vor veni beneficiari.

În 2006, Primăria din Fântânele a depus un proiect la Ministerul Muncii care a fost aprobat și s-a obținut finanțarea, iar apoi s-a construit clădirea. Investiția s-a finalizat în octombrie 2014, costurile ei fiind de 5,3 milioane de lei, din care Ministerul Muncii a asigurat 4,28 milioane de lei, restul de bani fiind asigurat de Consiliul Județean Prahova. În august 2015 Consiliul Județean Prahova a preluat investiția și a dat-o în subordinea DGASPC. Problema a rămas în continuare lipsa beneficiarilor. Anul trecut doar două bătrânele erau găzduite aici, iar pentru ele lucrau 10 angajați. În prezent sunt nouă beneficiari. Un număr prea mic pentru dimensiunea investiției.

În toată această perioadă, lună de lună, Consiliul Județean Prahova a aruncat bani către centru. Lipsa beneficiarilor poate fi explicată simplu: în centru nu sunt primite persoane cu dizabilități și nici cele cu boli grave, iar prețul de cazare este mult pre mare.

Destinația clădirii nu poate fi schimbată timp de 10 ani de la momentul inaugurării. Cu toate acestea, Consiliul Județean încearcă obținerea avizului necesar pentru transformarea centrului într-un complex de servicii, aici urmând să fie cazate și persoanele cu dizabilități.

VIOREL CĂLIN, DIRECTOR DGASPC PRAHOVA

„În prezent, așteptăm avizul de la Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

A declarat pentru Observatorulph.ro Viorel Călin, directorul executiv al DGASPC Prahova.

 

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus