AFACERE PROFITABILĂ DE PE URMA CANDIDAȚILOR LA POLIȚIE

AFACERE PROFITABILĂ DE PE URMA CANDIDAȚILOR LA POLIȚIE

S-a dat startul sesiunii din ianuarie a concursului de admitere organizat de MAI pentru școlile de poliție. La unitatea de învățământ din Câmpina unde se formează agenții este aglomerație mare. Este prima data în istoria instituției când MAI organizează o sesiune extraordinară în ianuarie, în contextul crizei de personal. Numărul de locuri este unul record 1300, astfel că, aproape fără exagerare în această perioadă populația orașului se dublează. În zonă nu se mai găsesc locuri de cazare la pensiuni, hoteluri sau la gazde.

La concurs s-au înscris peste 10.000 de candidați, un record, iar după testarea psihologică au rămas 6200. Având în vedere că examenul durează 10 zile, candidații trebuie să locuiască în zonă și cum Școala de agenți de poliție din Câmpina nu pune la dispoziție locuri de cazare, în oraș se dezvoltă o afacere profitabilă pentru cei care acceptă să ia în gazda candidații care vin din toată țara, mulți dintre ei și cu însoțitori.

Până la primele probe de concurs, cert este că există cerere foarte mare de locuri și ofertă foarte mică, prețul pentru o noapte de cazare a crescut mult, spre 100 de lei pe noapte, de persoană, iar unii stau și câte 4-5 în cameră, acolo unde găsesc locuri, fiind situații în care candidații se cazează în Ploiești sau Sinaia, nefiind locuri de cazare în Câmpina și împrejurimi. Totul pentru a deveni polițiști. Candidații spun că este o meserie care merită toate eforturile și sacrificiile.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus