AFACERE CU PARFUM DE LAVANDĂ

AFACERE CU PARFUM DE LAVANDĂ

Afacere profitabilă, colorată şi parfumată! Culturile de lavandă au luat amploare în ţara noastră, iar românii încep să cunoască tot mai bine beneficiile acestei plante. Nu este doar o plantă decorativă, ci poate fi folosită în scop medicinal, dar şi pentru relaxare. Un singur buchet de lavandă în casă poate ţine insectele la distanţă şi ne poate asigura un somn liniştit.

Doamna Gina s-a hotărât să cultive lavandă în urmă cu patru ani, din dorinţa de a încerca o cultură neconvenţională şi, de ce nu, mai productivă. Toată viaţa a muncit pământul şi a dus la piaţă printre cele mai frumoase legume, însă, profitul era din ce în ce mai mic. A riscat şi a luat seminţe de pe internet, însă, începutul nu a fost unul promiţător.

Femeia spune că a fost mai mult un hobby, iar cultura s-a dezvoltat puţin câte puţin, în cartierul matei Voievod, din Municipiul Târgovişte. Acum are lavandă pe o suprafaţă de 2 000 de metri pătraţi şi spune că vrea să se extindă şi mai mult, mai ales că anul acesta producţia a fost una foarte bună.

Lavanda nu este doar o plantă decorativă, care ne bucură ochiul, ci are multe beneficii şi pentru sănătate.

Doamna Gina vinde cu 5 lei buchetul de lavandă şi spune că oamenii au început să recunoască tot mai mult florile de culoare violet din piaţă şi să fie interesaţi de planta parfumată.

Un buchet de lavandă pus pe noptieră ne poate ajuta să avem un somn liniştit, ba chiar este recomandată celor care au probleme cu somnul.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus