ABSOLVENȚII, ÎNTRE PLANURI ȘI VIITOR INCERT

ABSOLVENȚII, ÎNTRE PLANURI ȘI VIITOR INCERT

Au spus ADIO liceului, dar ce-i mai greu acum urmează. Sute de liceeni au defilat la Parada Absolvenților însoțiți de profesori, dar și de colegii mai mari care termină anul acesta facultatea. Dacă unii au planuri mari și stiu sigur ce vor face, pentru alții viitorul este incert. Nu merg la facultate, nu au un plan de job și nici idei mărețe. Sunt și tineri care și-ar dori o facultate, dar momentan iau calea străinătății pentru a strânge bani.

Unii au fost mai emoționați decât în prima zi de școală, alții aur espirat ușurați că s-a terminat. Sute de tineri elevi în clasa a XII-a la liceele din Dâmbovița au defilat la Parada Absolvenților. Lor li s-au alăturat și câțiva absolvenți de facultate, dar și profesorii.

Selfie-urile au fost la mare preț, ultimele amintiri din liceu alături de colegi. Cât privește planurile de viitor..situația este complicată. Acești tineri nu știu ce o să facă, dar nici nu se stresează prea tare.

Alex ar vrea un viitor mai bun, dar pentru asta trebuie sacrificiu. Nu va merge la facultate deocamdată , ci va pleca să muncească peste hotare.

Sunt și absolvenți cu planuri bine puse la punct. Știu ce vor și au muncit pentru asta.

Și anul trecut peste 14.000 de absolvenți români au ales să plece peste hotare la studii. Alte câteva mii au plecat tot peste hotare, dar la muncă.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus