PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 1000 DE SESIZARI PENTRU GROAPA DE GUNOI

1000 DE SESIZARI PENTRU GROAPA DE GUNOI

de Mditv
2 vizualizări

Dacă localitățile dâmbovițene sunt sufocate efectiv de gropile de gunoi și depozitele menajere realizate ad-hoc atât de firme cât și de cetățeni, nici în alte județe situația nu este deloc roz. În Ilfov, de exemplu a fost nevoie de peste 1000 de sesizări în doar câteva luni pentru ca autoritățile să ia măsuri în privința gropii de gunoi care poluează zona cartierelor Pajura, Chitila, Chiajna și Străulești. Oamenii s-au plâns de mirosul insuportabil care nu le permite nici să aerisească locuințele sau să plimbe copiii prin cartier.

Ca și în Dâmbovița și în județul vecin, Ilfov, situația depozitării gunoiului a scăpat de sub controlul autorităților și i-a adus în pragul disperării pe localnici. Se întâmplă și la Chitila, Pajura, Chiajna și Străulești, unde oamenii au făcut peste 1000 de plângeri la Garda de Mediu din cauza gropii de gunoi din zonă care emană un miros insuportabil și poluează excesiv.

Prima măsură luată Primăria Capitalei a fost încheierea unui protocol între autorităţile locale și stabilirea unor puncte fixe de control pentru a asigura monitorizarea permanentă. De asemenea, în zonă vor fi montate camere video. Totodată, Garda de mediu a reluat controalele la insistențele oamenilor.

În urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi ale cetăţenilor judeţului Ilfov, avem peste 1.000 de sesizări, care reclamă faptul că se simte un discomfort olfactiv şi persistent, repetitiv(…) am solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Bucureşti să efectueze determinări în zonele unde s-au făcut sesizări(…) În urma interpretării buletinelor de analiză, s-a identificat ca indicator cu valori limită depăşite, hidrogenul sulfurat. Din datele preliminare, principala sursă de poluare, potenţial poluatoare, este depozitul de deşeuri menajere din raza Sectorului 1 Bucureşti„, A declarat BOGDAN GHEORGHE, COMISAR GENERAL GARDA DE MEDIU pentru Mediafax.

De cealaltă parte, administratorii depozitului de gunoi resping acuzațiile. În ultimele 18 luni, în urma controalelor efectuate la groapa de gunoi din zonă, s-au dispus amenzi în valoare de 430.000 de lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe